BOĞAZİÇİ KOLEJİ

Pilot Olmak İstermisiniz

BOĞAZİÇİ KOLEJİ

http://www.batmanyon.com/haber/21766/pilot-olmak-ister-misiniz

Pilot olmak ister misiniz?

02 Eylül 2018, 15:42 - Okunma: 226

Boğaziçi Koleji Kurucusu Selman Yılmaz, eğitim kurumlarında ders olarak verdikleri Sivil Havacılığım çağın gözde meslekler arasında yer aldığını belirterek bu bölümden mezun olan kişilerin birçok saygın firmada iş bulma fırsatı olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Batman’da yeni kurulan bölgenin ilk ve tek havacılık lisesi olan Boğaziçi Koleji, yeni nesil pilot adaylarını yetiştirmek için eğitim faaliyetlerine başlıyor. Yabancı dil ağırlıklı eğitimler veren kolej 9 Eylül tarihinde bursluluk sınavı düzenleyecek. Bölge illeri arasında göz kamaştıran bir eğitim kurumu Batman’a kazandıran Boğaziçi Koleji Kurucusu Selman Yılmaz, A’dan Z’ye Sivil Havacılık hakkında merak edilenleri cevaplandırdı. 
SİVİL HAVACILIK BÖLÜMÜ İŞ OLANAKLARI
Çağın gözde mesleklerinden biri Sivil Havacılık olduğunu belirten Yılmaz, “Çağımızın gelişen mesleklerinden birisi hiç şüphesiz ki havayoludur. Havayolu firmaları da yer işletmelerinde ve sahada görev yapacak nitelikli personellere ihtiyaç duymaktadır. Operasyon Memuru, Şefi, Yolcu Hizmetleri Memuru, Kargo Memuru, Ramp Memuru ve Şefi gibi pek çok pozisyonda görev yapacak olan personelleri işte bu bölümlerde okuyan öğrenciler doldurmaktadır. Özellikle de bu bölümden mezun olan öğrencilerin hayalleri arasında Türk Hava Yollarında çalışmaktır. Sivil Havacılık Bölümünden Mezun Olan birisi kolay iş bulması için kesinlikle ikinci bir dil olarak İngilizce bilmesi gerekmektedir. Hatta kimi büyük şirketler İngilizceyi bildiğinizi sayıyor ve buna ek olarak farklı bir dil istiyor. Yani Türkçe ve İngilizceye ek olarak bir dil daha bilmeniz Çelebi, TAİ ya da THY’de çalışmanız için diğer rakiplerinizden sizi bir adım öteye taşımaktadır” dedi.
MEZUN SAYISI AZ PERSONEL İHTİYACI FAZLA
Sivil Havacılıktan mezun sayısının az olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu bölümden mezun olan öğrencilerin boşta kalması çok zor oluyor. Bölümden mezun olan sayısı az olunca bu işlerde çalışacak personellere de firmalar yoğun bir talep gösteriyor. Hatta kimi firmalar bu bölümde görevlendireceği personelleri kendileri eğitim veriyor.Sivil Havacılıktan Mezun olanlar havalimanlarında çok rahat iş bulabiliyor. Mezun olanların en fazla talep ettiği kadro hiç şüphesiz Yer Kaptanlığı. Yer Hizmetlerinde görev almak istiyorsanız bu kadro gerçekten hem havalı hem de maaşı oldukça yüksek.  Sivil havacılık mezunları Havalimanlarında bulunan kulelerde de görev alabilir. Bunun için daha fazla çaba sarf etmeniz gerekmektedir. Yabancı dil kesinlikle şart bunu baştan söylemek istiyoruz. Batman Boğaziçi Koleji olarak alanında uzman ve deneyimli İngilizce öğretmenleri ile yabancı dil eğitimini uluslararası standlarda veriyoruz” diye konuştu.
DEVLET KURUMLARINDA İŞ BULMA ŞANSI
Sivil Havacılıktan mezun olan öğrencilerin devlet kurumlarında da iş bulma olanaklarına sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, “Sadece özel kurumlarda değil devlet kurumları da bu bölümden mezun olanlara iş imkanları sağlamaktadır .Sivil Havacılık Müdürlüğü son zamanlarda kalifiye personel ihtiyacını bu bölüm mezunlarında aramaktadır. Yani KPSS’ye girip iyi bir puan alırsanız ve Sivil Havacılıktan Mezun olursanız devlet memuru ya da personeli olarak kamu kurumlarında kolaylıkla iş bulabilirsiniz. 3 Şubat 2015 tarihinde bu kurum tarafından alınan Hava Trafik Kontrolörlüğü için 5 BİN TL Maaş ile personel alımı yaptığını da belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞIN

Şafak Mah. Ahmet Arif Bulvarı 131 / 1 BATMAN / MERKEZ
+90 555 148 72 72
+90 488 212 22 21
© 2018 Boğaziçi Koleji